befolkningsutveckling

Sitter och ska snart ha en fortsättning på samhällslektionen. Jobbar som bara fan. Helt sjukt, är as nöjd. och det är så sjuk intressant. Love it.
Detta är en plan jag har gjort för Kongo, så det kan bli ett I-land. Haha...

  1. Eftersom att Kongo lider av ekonomiska problem, så blir det svårt att starta industrier. Därför krävs ett utlandslån. Som betalas tillbaka sedan, när industrierna har kommit igång.
  2. Alla de 64-70% som bor ute på landsbygden måste genomgå en urbanisering. Eftersom att det behövs arbetare i alla nya industrier. 
  3. När det har byggts mer bostäder till alla nya familjer, och de vuxna har fått jobb. Så kommer det bli helt annorlunda. En familj skördar inte längre sina egna grödor eller jagar sitt eget kött. Utan nu får de en lön, som de kan spendera på mat som kan köpas på marknader och affärer.Pengarna kan även gå till medicin och vaccin, det leder till att färre blir sjuka och dör pga. det.  Skolan kostar pengar, men eftersom att fler jobbar i industrier nu, kan skolan bli billigare och fler barn kan börja. En större del av befolkningen blir utbildade då, för att kunna utveckla teknik och dylikt.
  4. Nu är Kongo i skede tre, nära intill fyra. Landet har industrialiserats och nativiteten kommer nu sjunka pga. att det blir en ekonomiskbelastning istället för en underlättning, att ha barn.
  5. Färre barn i familjerna, föräldrarna jobbar, barnen går i skolan, normala måltider hemma, cyklar/bilar införskaffas. Samtidigt ser samhället annorlunda ut. Det speglar I-länderna, väldigt bra nu.


Nu ska jag fortsätta :)
Adios, Km.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0