My new beauty


- Fick ny bräda av Regulate Skateboard idag. Så jävla fet, så say hello to my new beauty.
Gilla deras facebook-sida: https://www.facebook.com/pages/Regulate-Skateboard-Co/432442180173254
 
Var i tybble och skejtade med Kenny idag.
Har äntligen lärt mig ett nytt trick: Frontside one eighty.

godlovesugly


- Sov 11½h inatt. Har kaffe-chillat med Mogwai och Atmosphere hela förmiddagen. Ska skejta om en stund och senare ikväll blir det grill-häng med skönt folk i Sannas kolonilott. Jag har en bra fredag framför mig.

så jävla fin människa


verklig, men jag finns inte

dikt tagen från arkivet - Kayla Mokédé ©


"Sweet comic valentine"


- så cheesy text, men ack så fin ändå.

apres l'ombre

jag svär på att den där modern, är den bästa man någonsin kan ha.
jag försöker att inte vara avundsjuk 

- Mitt sommarlov har börjat nu kan man säga. Jag har inga framtida lektioner (förrän i Augusti då jag äntligen börjar trean). Så jag och min fina vän Sanna, satte oss på en stentrappa vid svartån med andungar + deras överbeskyddande mor, till sällskap. Vi tryckte ned oss själva med självömkan och självföraktelse för våra misslyckade nationella prov i engelska. Vi fick E. (Nej det är inte fel att få E, men när man satsar på någonting helt annat så blir man besviken. Stop hatin') Sedan tog vi våra cyklar åt varsitt håll, hon drog till sin kärlek, sin kille. Jag drog mig hemåt, till ensamheten. 

Men jag är inte på ledsamt humör idag. Jag sitter med en kaffekopp, med Les Discrets i högtalarna, med fönstrena öppna, med 22garders värme, med en framtid framför mig som jag ska göra till den bästa framtid jag har att se fram emot. Jag fyller 18år om 24dagar. Mitt liv börjar snart. 

(jag förvirrar mig själv med mina toppar och dalar som är placerade med alldeles för litet avstånd ifrån varandra, jag förvirrar mig själv med min allt för mångsidiga personlighet som aldrig kan ge mig en rak väg att gå på, jag förvirrar mig själv, inte konstigt att ingen förstår mig när jag inte ens gör det) 

fotoalbumet

Kayla Mokédé ©


Nostalgi-tripp


min kväll kan inte bli bättre


jag är faktiskt levande

Foto: http://zarahmarianilsson.blogg.se 


förkyld och förjävlig


Junkfood


Bjuder inte pizzabagaren på klubba när man köper pizza, så är det ett tecken på att man har blivit vuxen.

Den typiska tonåringen

 
jag inhalerar natten, kliar sönder mitt yttre skal som med tiden
har förlorat funktionen, att skydda mig, rädda mig, från att flå ihjäl mig
 
 
precis lika mycket som jag hatar att leva på denna planet,
hatar jag människans alla negativa sidor
(och det värsta är att jag är precis som dem jag föraktar)
 
men jag är tonåring, jag måste tvinga upp mungiporna
och krysta fram någonting som får omgivninen att slippa bry sig

inhalerar natten


Nationalekonomi gå & dö


"You hate me & I hate you"


- Hade en sådan jävla bra dag igår. Spelningen ägde, parkeringskate ägde (även om jag stukade foten). Jag avrundade den dagen och natten, med att Alexandra sov över hos mig. Bäst var det.

Kom och ha kul med oss!


"I choose to live"


- Igårkväll var jag på Fuck off-fest hemma hos en kompis. Hon flyttar till Göteborg inom en snar framtid. Vi hade så jävla roligt, men det är inte så konstigt. Jag hängde med världens skönaste människor med världens bästa musik och världens bästa bräda. (Vi gjorde även RedBull-tatueringar *bild ovan*)
 
Iförmiddags så var jag ledare för skateskolan som ska vara varje lördag nu, i fyra veckor. Det gick sjukt bra och var otroligt kul. "När du hade på dig solglasögon, så såg du ut som en kille hahaha" - det sa en liten pojke till mig också. (Standard).
 
Så nu ska jag duscha och sedan bege mig till kulturhuset för gratisspelning och billig vegankäk. 
 

målar jordklotet blå


Gym+mohamed=hårdträning


- Jag gymmade med min kompis Mohamed, efter skolan idag. Det var så oerhört jobbigt och jag drunknade i mitt eget svett. Men det var en bra början på den kommande helgen. Och ännu bättre blir det (+ lite sad), ska på avskedsfest ikväll hos en vän som flyttar till Göteborg i sommar. Nu: Dusch.

Alex


- Alexandra kom hit och sov över inatt. Hennes sista buss hem hade redan gått, så hon kom över.

Freaks and geeks + food



- Min käre far lagade sojakorv & pommes + grönsaker till mig. Så jag avnjöt den goda måltiden med ett avsnitt Freaks and Geeks. Så underbart bra. NU: Plugga.
 

100%ig lycka

foto: http://zarahmarianilsson.blogg.se

- Har inte skejtat på två veckor. Och det känns i kropp & själ. Men det är tjejskate ikväll och vädret suger, så drar till Brädcentralen ikväll. Är du brud och bor i Örebro, så dra dit du med.

Bästa jävla serien

 

orientering i skogen


- Orienterade likt den duktiga kartläsaren, jag är (eller inte). Jag tog den svåraste banan och var tvungen att fixa den på under 45min för att få A. Jag kom in i mål en timma efter. Så jag får nöja mig med ett C på orientering. Det var dock sjukt skönt att vara i skogen. Mer lugnande än vad jag trodde.

ångest onsdag


för seriös för mitt bästa


- Jag har tre reodvisningar, ett seminarium och en inlämning kvar. Sedan är jag fri. Men slutspurten är alltid jobbigast och mjölksyran jävlas med en.

Älskade du [1990]


"Jag var mycket, mycket rädd. Faktiskt var jag panikslagen, psykiskt var jag introvert och fysiskt var jag alltför avvisande eller alltför påträngande. Aldrig var jag lagom, aldrig kokett, aldrig vacker, aldrig beundrade jag männen med ödmjuk blick. Aldrig. Jag föraktade dem som ägnade sig åt kärlek, på natten drömde jag. Jag försökte gå på fester och le mot ögon av speglar jag mötte. Men jag vågade inte, jag var rädd. En man försökte röra vid mig. Jag kräktes över hans skjorta och in i hans själ och jag sprang, sprang genom staden och förbannade livet som inte var mitt och som inte gav mig den kärlek som böckerna beskrev."

rapunzel


Prinsessan satt uppe i sitt torn, i väntan på hennes prins.
Skrev kärlekshistorier med olyckliga slut,
var alltid förberedd på den permanenta frånvaron.



waterslide skateboarding


- Jag vill ocksååååå, vem är på?!

sommarförberedelser n'shit

- Skicka in anmälan till skatecamp för brudar, i Göteborg - Check!
 
- Skicka in personligtbrev till jordgubbsförsäljning - Check!

sunkig as heck

 

- Ligger i sängen och självömkar. Har mensvärk och luktar svett. Min enda tröst är mitt kaffe. Jag lovar jag ska duscha snart. Efter ett avsnitt One Tree Hill.

2013-05-19 00:29

Längtan till månen, till mig själv

Jag satt på fönsterbänken, med blicken riktad mot utsidan, med fötterna dinglande mot husväggen. Jag har en djup avgrund under mig, ett svart hål ledande till min planets inre. Månen håller mig sällskap, lyser ut sitt eget mysterium. Jag kommer aldrig besöka den, aldrig utforska den men, den ger mig ett enda faktum: Jag kommer aldrig vara något annat än det jag är, en människa. Ett ting, bland tusentals andra ting. En konstruktion av något jag inte vet vad eller vem det är, som ligger bakom. 

Månen spottar verkligheten i ansiktet på mig och för en kort stund vill jag längre inte ha den till sällskap. Men lika snabbt som min ogästvänlighet frodades, försvann den sen igen och jag ger en ursäktande blick till det oskyldigt lysande mysteriet. 

Avgrunden under mig har nu blivit mark och jag sitter femtio meter upp, i ett fönster. En öppning till mitt rum av tankar, som flyger hetsigt runt likt infångande fjärilar i en glasburk. Min insida är inte fastform, den är inte tyglad. Men möter jag månen på riktigt och inte flera livsår bort, så vet jag, att jag kommer hitta tillbaka till mig själv. 

synonymer


tonåring

yngling, ung flicka, ungdom, ungdom i puberteten, barn i tonåren, person mellan 13 och 19 år


A tribe called quest


- Blir inge skate och inge grillande heller. Det har varit dåligt väder hela dagen. Så jag har kikat på A tribe called quest's dokumentär. Den var jävligt bra, kanske för att det är en bra grupp.

Out in the wild


- Hade en underbar kväll i skogen, med fint folk igår. En mycket bra start på en bra helg. Har summervibes, hela jävla tiden. Idag ska jag skejta med några polare, sen eventuellt ännu mer grill fast i stadsparken och inte mitt ute i ingenstans, som igår. 

25 grader varmt = sommar


- En lektion i skolan och solhäng tillsammans med Sanna och kapitalist-cola. Ja, så har min dag sett ut. Jag inviger helgen med att grilla med fint folk senare ikväll. Har även lagt undan ett par skor, som jag ska köpa imorgon och och och, det är 25 grader varmt ute. Ja, livet är bra och sommaren är hemma. Välkommen hem.

Jag skulle behöva denna

 

2013-05-16 21:02

 

Endorfin-utsöndring


- Jag och lillasyster sprang 3km-spåret och styrketränade, förut. Kändes skön. 

Shorts-invigning

 

"Alla vägar bär till rom"


- Spelningen var sådär. Alenah rockade. Köpte merch från dem. En t-shirt för endast 50:-!
(Haha ser ut som att jag har världens sämsta hållning på bilden.)

Min kväll kommer bli ganska så jätte bra, tror jag


https://www.facebook.com/events/123229961204894/ EVENTET

"You and whose army?"


- Ser ut såhär, dricker kaffe och lyssnar på Radioheads bästa album: Amnesiac.

Mitt gröna perspektiv, ser bara svart och vitt


Kayla Mokédé ©

Delicatobollar


- Chillade med Sanna och Delicatobollar. Solen var stundvis på besök, något vi uppskattade.

Filosoferande i högsta grad

- Jag somnade runt halv tre inatt. Vilket ledde till att jag vaknade 07:30 imorse med en enda tanke i skallen "Jag vill skolka idag, jag behöver mer sömn". Lyssnade jag till min inre röst? Nä jag är faktiskt smartare än så.
 
Men något jag låg och tänkte på, innan jag somnade inatt var lite om framtiden. Inte framtiden, som i vad jag gör, hur mitt liv ser ut osv. Utan vad framtiden faktiskt innebär, vad det är? Existerar framtiden, eller är den blank och att det är nutiden som skapas, dag för dag?
 
Vissa tror ju att allt man gjort och ska göra, redan är bestämt. Men då undrar jag, finns det framtida kopior av mig (och alla andra)?. Alltså att det finns en Kayla för varje dag som jag ska leva. Till exempel: Om jag ska resa utomlands imorgon, så finns det redan en framtida Kayla som gör det just nu (fast dagen efter denna dag), men att jag (nutida Kayla) ska göra det imorgon.  Hänger ni med? Knappt jag gör det.
 
I många sci-fi filmer, så får man se hur en människa från framtiden, åker bakåt i tiden för att t.ex varna om någonting som kommer ske i framtiden. Så enligt den ideologin, så existerar det människor i framtiden. Det finns alltså en Kayla imorgon och i övermorgon, och en ett år framåt. Men de lever som om det är deras nutid. Alltså måste det innebära att JAG, jag Kayla i denna tidsperiod också är en framtida-Kayla, precis som jag är en förfluten Kayla. Men för mig är jag bara den Nutida-kayla, eftersom att jag lever i nutiden. En nutid som är en framtid för en förfluten-Kayla, men det förflutna för en framtida Kayla.
 
Ja, jag ville bara dela med mig av denna filosofiska tanke. Kommentera gärna vad ni känner och tycker, hur ni ser på det hela. 
 
 

Idag gick jag klädd såhär:

 

2013-05-13 17:35

Du förstörde mig, innan jag ens hann blinka, innan jag ens hann titta ned - det är inte mig du ser


 Du är sömnen, du tynger mina ögonlock
du är stygnen som håller ihop, min tomma kropp
(innehållet du tömde är nu ett minne blott)
 
du är oron i mina drömmar,
du är broar till avgrundens slott
 
du är vattnet jag fräts i,
du är verkligheten, som mig; förrått 
 
Jag darrar, jag är bortförd
jag är allt annat utom orörd,
näst intill, brutalt förstörd
 
Kayla Mokédé ©
 

Skate - Tumblr

 

"The roof is on fire"


-Boka tvätt-tid
-Springa spåret
-Göra en powerpoint
-Tvätta
-
Vaknade kl 11:30. Åt frukost. Gjorde en mini-lista på saker jag bör göra idag. Det är ett bra sätt att få saker gjorda, för jag älskar och känner mig duktig när jag kan stryka över någonting jag gjort. Sedan säger jag mini-lista, bara för att jag är expert på att skriva en massa saker jag ska göra, som om jag vore en robot och så vill jag inte ha det. Bättre att ta lite i taget. Ett tips från mig, till er.
 

jag är vild i sängen


- Jag är som en epileptisk bläckfisk i sömnen och när jag vaknade idag, så såg min säng ut såhär. Det ska bli skönt att få uppgradera sig till en 1.20-säng idag.

Dagens jävla klädsel


- Idag går jag klädd såhär. Ljusa jeans och ljust linne, kan det bli mer vårigt?
Ikväll: Fira min kompis Hannah, som fyllde 18 nu i veckan.

Reading-time


- Dags att dyka in i boken: Ödet. Har läst hälften nu, har 200sidor kvar och jag är helt seriöst lite ledsen över det. Men jag ska inte klaga House of Night-serien består av 10st böcker och det är redigt jävla mäktigt och mycket. Men ändå, det kommer bli svårt att säga adjö på riktigt. Jag kommer sakna den världen. MVH bokmalen

23:08



Gustaf Spetz - Saknaden

"Jag saknar dig, mer än jag orkar"

 
 

En kille läxar upp läraren


- Så sinnesstört jävla rätt. Jag är rätt glad över att jag faktiskt har lärare som tar sitt jobb på allvar och verkligen engagerar sig i eleverna. Men det finns en sådan stor procent av lärare, som ba skiter i allt förutom att tjäna pengar.

Julvarning vs. tumblr-room


- Satte upp min ljusslinga, visste inte om den bringade julkänsla eller inte. Men kom fram till att den inte gör det. Behöver bara skaffa tunna och vita gardiner, så blir det asbra. 

2013-05-08 15:49

Jag

Jag är otydlig i min existens,
jag är kroppslig, men abstraktion
är periodvis, min destination

därför är
plattformen utan svar,
utan realistisk kompetens 
och mitt psyke är ingenting 
mer,

än ett stoft av obegriplighet 
 
Kayla Mokédé©

"Let's burn this city and build a more honorable one"


skate och bob


- Idag har jag varit klädd i detta och sedan har jag skejtat ett par timmar. Välbehövligt var det.

Ingen blogg-inspiration

- Idag får jag ett alldeles eget rum, jag har inte haft det sedan sex år tillbaka. Jag kommer även uppgradera mig till en 1.20-säng från en liten 90-säng. Så självklart är jag glad. Senare är det tjejskate, visst är det kul. Ja självklart.
 

Alexandra & Fabian


- Dessa två människor räddade mig från att ha en dålig invigning på den kommande långhelgen. Något jag uppskattar sjukt mycket. Vi har lyssnat på bra musik, snackat om allt mellan himmel och jord och förtärt lite ett och annat. Det gör inte ens något att vädergudarna jävlas med mig med allt regn.

tröttaste tonåringen

-En jävla långhelg har jag framfär mig. Jag är astrött och har redan sovit en timma, efter jag kom hem från skolan. Det är fotbollsturnering, som jag ska vara med i senare. Får se om jag verkligen orkar. JAG ÄR SÅ TRÖTT!

Black coffee


- Enda bra med black coffee, är låten "black coffee" med Black flag.
Fuck off, varför är mjölken slut?!

Ödet - House of night


- Lånade sista boken från House of Night-serien idag. Åh vad jag har längtat efter den. Så har läst den och sedan har jag varit på promenad med Sanna + käkat glass. Good day!

Värme och sol, kom till mig


- Idag är det 20 grader varmt ute och jag hade jeans och tjocktröja = Jag svettades ihjäl.

Dagens jävla klädsel

 

Våga må bra och leva loppan


- Satt på en alkisbänk och käkade sushi, med Sanna för en stund sedan. Nu sitter vi i stadsbiblioteket med våra laptops och känner oss fett med pepp, på att plugga galet. Den bruden är bäst på att få mig på bättre humör!
 

Min soliga söndag


 Bild 1. Chillade hemma hos Kevin och Stephanie, där vi åt onyttigheter, snackade skit och spelade Bob Marley-låtar på gitarr. Bild 2. Sedan begav jag mig hem till Sanna och umgicks med henne. ♥
 

Blå invärtes, som utvärtes

Kayla Mokédé ©
 

Nattkäk a la Kayla


-Klockan är snart 03:00 och jag äter mitt första riktiga mål sedan två dagar tillbaka. Nicht güt.

Hahahahahaahahaha

 

Dayum vilka babes


- Idag har jag umgåts med denna brutta. Kaffedrickande på Wayne's, té-knarkande och massa snackande hemma hos henne, sedan fick Alex gå loss med sminket över mitt ansikte.(SER NI HUR ANNORLUNDA JAG SER UT?!) Trevlig kväll, trevlig kväll.

"Du e så jävla grunge asså"


- Sitter och sippar på mitt älskade kaffe, som är till för att återuppliva den zombien jag vaknade som.  Den bleka nyansen i min hy, börjar återgå till det normala och en lätt rodnad klär mina kinder. Ja, jag är ganska mänsklig nu. Men faktumet är att jag har sovit alldeles för dåligt i natt och denna dag har ingen ljus framtid, även om jag har planerat att skejta och umgås. Åh, människan är så fascinerande med dess turbulens.

Lyssnar även på Nirvana och som alltid får jag någon sorts klump mellan hals och bröstkorg. Jag vet inte om det är på grund av vissa låtar eller om det är för att jag faktiskt tycker synd om den döde Kurt Cobain, eller om det bara är för att jag aldrig någonsin kommer få se detta band live, någonsin. Någonsin. (Jag önskar att jag föddes tidigare, än vad jag gjorde. Året 1995 kan dra åt helvete, tillsammans med alla andra avkommor som året födde)

Påtal om Nirvana, så stör jag mig på alla jävla tumblr's och människor som klassar sig som "Grunge". Jag stör mig så oerhört jävla mycket att jag vill spy på varenda en och pressa färska citroner i öppna sår på dem.

SLUTA KLÄ ER SOM OM NI INTE BRYR ER OM VAD NI HAR PÅ ER, NÄR NI EGENTLIGEN ANSTRÄNGER ER TILL DET YTTERSTA FÖR ATT KUNNA SE UT SÅ. NI ÄR SÅ JÄVLA UNTRUE!

-


Så jävla underbar


ananas, LTR & gym


- Äter färsk ananas, lyssnar på LTR och ska snart gymma med Noradin. Dags o pumpa benen.

en torsdagkväll på brädan


- Min kväll med dem bästa. Tre av mina älskade syskon.
 

Besvikelsen, olidlig törst


 Och du lovade mig gulddränkt barndom, men gav mig ingenting mer än; inget.



"vita väggar, svarta hål"


- Bjöd Sanna på kebabpizza idag, just like old times. Skillnaden nu är att jag äter utan kött.

ärmlös tröja-sommarkänsla

 

fyhelvete vad de flyger

 

"This boat is sinking"


- 1 Maj. Elina. Skate. Glass. Vegan/vegetarian-snack. Sol. Vind. 

1 Maj

- Jag lyssnar igenom The Heist albument med Macklemore & Ryan Lewis. Dricker kaffe, har balkongdörren öppen, schasar ut getingbebisar och är allmänt glad på livet. Även om det är Looptroop Rockers nya album jag vill lyssna egentligen, men det går inte för min Spotify är inställd på att jag är i US och albumet är inte tillåtet där ännu. Jävla skit Spotify. Får nöja mig med Seattle rapparen Macklemore, han är faktiskt bra.

RSS 2.0