a girl on board

Foto: Poyee Chin - Hennes UF-företag:  http://www.facebook.com/home.php#!/CottonCandyShortsUF?fref=ts
 
- Dessa bilder är från två torsdagar sedan. Men skejtade även idag. Det var så jävla grymt och välbehövligt. Jag är så sinnessjukt taggad på att bli hur jävla grym som helst. Bara att tagga järnet! Woop woop

Instagramkändis

Jag är känd på Sannas instagram. Denna fina bild pryder hennes galleri, så fint så fint. Denna dag har varit flummigare än någonsin. Jag brukar vara tvärtom när jag har sovit dåligt, men nej idag var jag skrattig och glad trots min korta sovstund inatt. Hehi.

Och idag vaknade jag igen

 

Himlen brinner.

- Innan Mörkret tar över min stad, säger Ljuset adjö med denna vackra åsyn. Himlen brinner.

Dagens jävla outfit

- Detta har jag traskat runt i. Snotrocket-tshirten som jag har på mig, kan ni hitta på www.snotrocket.se ! Den är grymt jävla fet, det kan ni inte förneka.
 
 

L'Enfant Sauvage

- Tog mig igenom en halv skoldag i alla fall. Sjukanmälde mig och begav mig hemåt. Levande i ett töcken. Kom hem. Gick till vårdcentralen för att få en akuttid, min käke är låst och jag kan knappt äta. Fick ingen akuttid, för jag hade varken ont i hjärtat eller svårt att andas. Jag känner mig lågt prioriterad. Så begav mig hemåt igen. Tittade på filmen The Dreamers. Och nu städar jag tillsammans med Gojira. Måste hålla mig sysselsatt.

Jag behöver skejta, nu!


Svanfamiljen

- Det var en gång en svanfamilj. De levde under en lycklig sol, som så gärna värmde dem mellan fjädrarna. En morgon, vaknade hälften av svanfamiljen upp under en himmel, vars sol var borta. Istället uppvaktades de av kallt och piskande regn, tillsammans med dundrande oska. De resterande svanarna, som ännu låg med huvudet mellan vingarna och sov, flöt sakta ut i det oroliga vattnet. Inget kunde, de andra svanarna göra. Hjälplösa och förtvivlade begav de sig upp på land och tog farväl till sina sovande familjemedlemmar.  Kommer de någonsin finna varandra igen?

Forest Of Shadows

- Hade tråkigt. Satte på camen, satte på nån inställning. Filmade mig. Trixa lite i moviemaker. Beslutade att lägga in nån passande låt i videon. Och tillslut blev detta till (OBS! Dålig kvalitet) :
 
Kul som omväxling i min kreativitet, men nästa gång filmar jag någon annan och inte mig själv.

Punch-merch's

- Köp dessa åt mig, and I'll love you forever.  Punch är så inåthelvetes bra! http://hxcmerch.bigcartel.com/artist/punch

en dikt

En bra barndom, kan inte köpas med guldmynt
 
Solen målar kroppar med sina olika strålar,
sommaren i ett kännetecken och det var då
jag sattes till världen

barnfotabarn sprang på glassplitter och skrek,
efter en mamma som aldrig var där, precis
som de barn som officiellt var övergivna,
på barnhem

trots att jag i min barndom, fick känna
sand mellan tårna och varma vindar
i mina lockar, så har det mesta i mitt minne
lagts i mörker och jag kan inte minnas

minnas
första gången jag tappade en
mjölktand, trots guldmyntets ersättning
Jag kan heller inte minnas att jag någonsin
har fått beröm, för att vara just det jag var,

ett barn

 Kayla Mokédé

Löpsteg på is, snö, asfalt

- Var ute och sprang i februarisolen förrut. Joggade 1km, gick 1km, sprang 2km, gick 1km. Det var otroligt jobbigt med andningen och löpstegen, på grund av kylan och att jag inte har tränat på två månader minst. Men nu ska jag komma igång. Min motivation är bra idag.
 

Dagen innan skolan

Dagens skratt ^
- Morning folks! Har drömt konstiga och olika drömmar inatt, trots det så var alla ihopsatta. Så när den ena var klar, fortsatte den andre direkt. My brain sure is fucked. Idag har jag så mycket motivation. Det ska jag ta vara på; ska till gymmet och jag ska plugga: göra klart matteläxorna och läsa 100sidor ur Therese Raquin. Duktigchey.

Listener - skön musik


kaotisk hemresa

Tre förjävliga resenärer.
Östersund -> Sundsvall -> Uppsala -> Enköping -> Örebro.
Efter ett överdrivet stort antal tåg/bussbyten, så är jag hemma nu. Oskadd. Jag sov hela resan mellan Östersund och Sundsvall. Tittade på filmen The Lovely bones, mellan Sundsvall och Uppsala. Helt otrolig film. (Tittade bara på den för att det är en av Neige's favoritfilmer, ehe fangirl.) I Uppsala, blev jag förbannad över alla utspridda busshållsplatser. Vi visste inte var vår buss skulle avgå och ingen som vi frågade hade nån aning. Två killar som var höga som hus, skrattade åt vår virrighet och en busschaufför ryckte bara på axlarna och sa "Titta på kartan". Till slut, fann vi busshållsplatsen med en buss som var redo att köra iväg.

Väl i Enköping, så kom min lillasyster på att hon glömde sin tågbiljett på bussen. Självklart blev jag galen och hemlängtan var enorm: "Kan vi inte bara vara framme nuuu!??!?!". Konduktören på sista tåget, var dock trevlig så det löste sig. Det satt en mörkhyad kille vid oss och min syrra såg att han skrev följade på sin facebook: "Det sitter tre vackra vita tjejer (in a good way), bredvid mig. Den ena lyssnar på Bob Marley och den andre har en Bob Marley-tshirt på sig..." sedan såg min syrra inge mer. Tyckte det var roligt.
Nu har jag gjort det tråkigaste, packat upp. Jag förtjänar därför ett bad. Vilken jävla dag. I need to relax. Bye.

Borta bra, men hemma bäst


Destination: Åre

- Idag har jag varit i Åre och umgåts med släkt. Har åkt pulka med kusin Q och ätit god vegetarisk pizza till lunch. Trots att hemresan var förjävlig med dålig radiomusik och mina systrars sjungande, så har jag haft en trevlig dag. Imorgon avgår tåget söderut, alltså hemmåt. Såatteh, yeah.

Jag är en mästerkock

- Detta lagade jag all by myself. Quornfärssås o så lade jag det i mjuka tacobröd + gräddfil på.

Den där känslan

- För att orka med en vardag man lever i, frivilligt som ofrivilligt, så är det viktigt att man har någonting som får en att härda ut när man har som minst vilja. Det är viktigt att ha någonting bra, som omväxling. Men ibland uppstår det där problemet att man inte orkar något alls. Inte ens det där som får en att må så bra. Den där känslan av meningslöshet uppstår och gnager i en, säger till en att ingenting kommer lösa sig, oavsett hur mycket man försöker. Vad gör man då? Jag själv vet inte, men det jag vet är att jag har någonting som får mig in i bättre tankekretsar. Det är när jag står på brädan med människor som delar samma intresse. Skateboard. På brädan tänker jag varken på det förflutna eller framtiden. Det enda som existerar är Jag I Detta Nu.
 
Har du inget intresse eller en sysselsättning, som får dig att känna dig bra och levande, försök att hitta det. Gå emot dig själv, gå emot rösten som gör allt för att du ska sjunka ännu längre ner. Våga leta. Alla förtjänar att ha något som får en att dra upp smilebanden.
 
 

Novell

På en perrong
Liemannens melodi, lyder i rälsarna, under tågens höga hastighet. Lokförarna, är dåliga vid att upprätthålla principen, att man saktar ned innan man anländer till centralen. Jag sitter där på en bänk, i Februaris kalla kyla och granskar folkmassan framför mig. Snön lägger sig fint ovanpå deras axlar, precis som min mattelärares axlar är beklädda av hans hårbottens bitar. Mjäll.

Människorna rör på sig mot varandra, från varandra. Så mycket liv, ändå ser de så döda ut. Uttryckslösa ögon, utslätade anletsdrag och framåtkrökta axlar. De skulle kunna vara samhällets avfall. Sådana människor, man inte kommer ihåg, efter att de har begravts ned under marken, döda. Det är nästan så att man undrar om de skulle få dödsångest, ifall de skulle få reda på det exakta datumet och klockslaget, när de avlider eller kanske mördas. 

Bänken jag sitter på är hård, och min ände gör ont. Jag försöker vrida och vända på mig, liksom byta sittställning för att underlätta det där hårda pressande. Men plötsligt försvinner känslan av smärta och mina ögon har fastnat vid en yta, där den döda människomassan inte rör sig kring. Förutom en. Han är vacker. Det är det första som slår mig. Hans kritvita hy lyser nästan igenom hans tyger, som klär hans kropp. Ryggen hans, är vänd mot mig. Han är rakryggad, trots att det ser ut som att hans axlar snart ska brista från sina leder. Och som i slowmotion, som om han kände av mina granskande ögon, vänder han sig. Och våra blickar möts.

Direkt ser jag bördan han bär. Jag skulle kunna uttrycka det som, att världen vilar tungt på hans axlar. Han utstrålar ett liv, som en gång var oskuldsfullt och fläckfritt, men som sedan har besmittats av någonting. Någonting jag inte kan beskriva. Människorna runt omkring honom, ger han blickar av nyfikenhet blandat med avsmak. Medens vill jag bara trösta honom. Jag vill skydda honom, med mina armar runt honom och blåsa bort den smärtan, jag så tydligt ser i hans ljusblå ögon.

Plötsligt vänder han sig om, samtidigt som liemannens melodi lyder och studsar mellan centralens väggar, i ett högt eko. Den levande folkmassan, som utstrålar dödslängtan eller bara död, står stilla i väntan på att få kliva på det snart anlända tåget. Den enda rörelsen kommer från killen som står vid gränsen mellan perrong och avgrund. Allting går så fort, liemannens melodi är upphetsad och tågets strålkastare lyser upp Februaris kalla vinter. Precis som tåget lyser upp kroppen, som kastar sig framför, i hopp om en frihet han aldrig fick på perrongen eller någon annanstans.

Liemannens melodi överröstas av skrikande människor, tågets tvärnitade bromsar och jag dränker platsen med tårar. Är det såhär det känns att se världens sanning med blotta ögat?
Kayla Mokédé

Intervju med Neige i Alcest

- Alcest kommer ju till Getaway. Och jag känner verkligen att jag inte får missa den här chansen att se dem live. Har lyssnat på dem hela natten och läst intervjuer. Neige verkar så underbar och sinnesstört djup o fin. Jag ligger och föreställer mig hur det kommer bli när jag står längst fram o tittar upp på dessa människor som skapar sådana fina melodier tillsammans, med Neige som är huvudet bakom det hela.

Jag och Fred = Fangirls.

 
I mean, check this dude out, so cozy and chill (OCH DUKTIG PÅ ATT SKATE'A) :

Norrland

- Har liksom inte internet varje dag. Så här får ni en liten uppdatering. Jag har åkt slalom med mina systrar och mormor. Jag har även lagat mat och haft på mig förstora långkalsonger. Jag lever livet och har det bra här uppe i Norrland.

Destination: Fred's place

- Sitter hos Fred, tillsammans med Erik. Har även gosat med världens gosigaste vovve. Chill.

Anhalt 1: Hotellet

- Spenderar min sista natt i Örebro, på Scandic, tillsammans med mina syskon. Chill med vår far som nattreceptionist. Imorgon tar vi tåget vid 10:00.
 

brb, norrland en vecka


"Ingen du känner i alla fall"

Kayla Mokédé ©

only in sweden


SPORTLOV!

- Åker till Ö-sund imorgon. Hälsar på mormor och kompisar. Ska åka skidor, skejta och bara leva skönt. Jag är dock inte mindre stressad, för jag måste plugga oavsett vad liksom. Vad äre för mening med lov då? vava?  well well, jag dricker kaffe och lyssnar på Grimes. Ska umgås med lite sköna människor i Lundby senare. ciao
 

Alla hjärtans dag

- Zarah-Maria köpte med sig 1kr-frallor, som Alla ♥ans-dag-fika. Jag tyckte det var gulligt gjort. Så vi satt inne på Brädcentralen och snackade skit, till lite småbrudar kom och skejtade med oss. Helt okey kväll. Det var skönt att stå på brädan igen och självklart träffa Z-M. Vi har smaskiga planer, som vi smider på!
 
Ps. Egentligen hatar jag denna dag. Den är inget mer än en anledning för alla jävlar att tjäna pengar, på alla dumma och stackars krakar som köper. Ds.

Method man & Redman

- Började kika på Method man och Redmans egna serie. Den nya favoriten, helt klart! Så har sett ett par avsnitt nu och senare blir det tjejskate. Min bräda är den bästa valentine man kan ha. hihi.

A man and his bestfriend

Kayla Mokédé © -  "If dogs tasted like pork, would you eat them? - What's the difference?"

himlen skiftade till rosa

 
 

Kort novell

Hon.
Hon tog sig in i mitt gömställe. Utan någon knackning, eller annan varning, för hennes besök in på mitt tillfälliga territorium. Den tjocka, tunga atmosfären som jag så snabbt bildat o börjat leva i, här inne, var inget hinder för henne. Hon mutades inte bort. Hon grabbade tag i mina axlar, i vilket fall som helst. Och hon drog ned mig handlöst, på golvet. Stolen jag suttit på, föll med i mitt fall och vår syretillgång, min syretillgång blockerades plötsligt. Hela hennes vikt hade pressats in i hennes ena knä, som på min bröstkorg, var placerat. Jag trodde hon skulle döda mig. Hon kunde ha dödat mig.

Blåljusen tog sig in genom fönstret, genom de vinklade persiennerna. Väggarna bildades till hetsiga och raka, vågor. Polisen stod framför mig, med ett block i ena handen och en antecknande kulspetspenna i den andra. Jag sa att jag inte visste hur hon såg ut. Men att jag visste att det var en kvinna. Det har alltid varit en kvinna. Han frågade om jag hade några märken efter angreppet och jag nickade. Hon lämnade mig aldrig omärkt.

Jag drog ned tröjan över axeln och visade villigt upp, det jag trodde fanns. Det som alltid hade funnits, efter hennes utfall. Men som nu, var borta. Jag var helt orörd och istället var mina fjun uppresta, som i ett tecken på att kalla kårar, gned sig längs min ryggrad. Jag såg på honom att detta inte var något han skulle ta på allvar. Därför försvann mina blå vågor och kvar stod jag hjälplös, med min spegelbild framför mig. Spruckna blodkärl o ådror klädde mina nakna axlar. Hon och hennes gärningar var osynliga för alla, utom mig. Hon kommer aldrig lämna mig.
 
Kayla Mokédé ©

.


Mahogany session

- Är äntligen hemma. Lyssnar på mysmusik på Mahogany session och dricker kaffe. FN-rollspelet är nu avklarat och det var faktiskt kul, TROTS att jag inte alls gillar FN alls. NU: Plugga och fortsätta vara förkyld.

REKLAM!REKLAM!REKLAM!

- Följ mig på tumblr guys!- http://spraymyknees.blogg.se

Äckliga måndag

- Efter en lång dag i skolan, med FN-rollspel och annat energikrävande skit. Så är jag äntligen hemma iförd mjukiskläder, jag är genomförkyld och inte alls på humör. Så jag ger denna Måndag, mitt ståtliga långfinger och säger "Fuck off". Jag vill skejta och leva livet, men inte fan går det för sig.

A walk to remember

En odräglig bild från igår.
- Ännu en helg har gått och även denna helg, har varit bra. Precis som förra helgen. Igår var jag på 18års fest. Sanna har ju fyllt och Danne, fyller idag. Så det var kalas för dem. Det var roligt, trevligt och roligt och trevligt. Alltså väldigt lyckat. Huvudsaken att Sanna och Danne tyckte att det var kul. I vilket fall som helst är jag dödligt förkyld. Snorar ner mig själv och allt annat runt omkring. Grinade till A walk to remember förut. Så nu är helgen fullbordad. Tack för mig, palla uppdatera mer.

Malik 8år

-Idag fyller min lillebror 8år. Grattis Malik ♥

Django Unchained

- Inatt tittade jag på denna helt otroliga film. Django Unchained. Så gör er själva, som ser detta, en tjänst. Titta på denna nästan tre timmarslånga film. Jag säger bara wow!

Källarskate med lillebror


Tjejskate @ brädcentralen

- TJEJSKATE på Brädcentralen, varje torsdag klockan 17:00 till 20:00!

Röd&svart + snobbentröja

picasion

I miss you so much

- Helt underbar låt och video. Lyssna & titta på den. Min hals känns tjock och bomullsfylld, var så nära på att brista ut i gråt. Så vacker. Ett rent mästervärk.

En novell

Vintern, jag, min ryttare och våren.
Snöflingor yr i vinternattens bäcksvarta atmosfär. Jag sitter på fönsterbänken och åskådar, hur min stad blir målad i en sådan ljus färg, som vit, när himlen och människan, bär den totala motsatsen. Kontrasten är så farligt vacker, att jag skäms över hur ondskan kan få mig så lätt. Ett kyligt handslag och jag är lika kall, som allt annat.

Plogbilen, som alltid åker förbi mig och mitt frostbeklädda fönster varje vit natt, är nu här igen. Samma maskin, samma person där i. Trots de fallande flingorna, mellan mig och denna hårt jobbande man, så ser jag hur hans ansiktes detaljer, är inristade av en motsägelsefull blandning av misströstan och hopplös förälskelse.

Med en sista blick, på hur min plogbil och hans godtrogna ryttare, kör fram och tillbaka, fast besluten att förgöra överdriften av snö, blundar jag och ser hans andre hälft i en annan famn. Jag ser hur hon ersätter min ryttare, med en annan. Varje kväll som han stänger dörren om det han har kärt, för att förgöra vintern med sin maskins skopa. Hans andre hälft, bedrar honom varje kväll och natt som snön vill honom något illa, genom att ständigt falla. Min ryttare vet ingenting, men den envisa vintern låter honom inte leva, utan att ana.

Himlen, som en gång var en vinterhimmel är nu ljus. Jag sitter fortfarande, jämte mitt fönster. Inte för att titta till min ryttare som förut. Han är borta nu. Likaså hans andre hälft, men inte hennes kalla gärningar som hon hade gömt under vintern. Våren kom och där stod hon och hennes handlande, naknare än någonsin, under min ryttares kalla blick. De är nu rivna itu, precis som hans hopplösa hjärtkamrar. 

Vårens sol, lyser upp den svartmålande människan och himlen, den står under. Suckande skuggor, omringar resten av allt annat som en gång var vitt. Kontrasten är så farligt vacker, att jag skäms över hur ondskan kan få mig så lätt. Ett varmt handslag och jag är precis som allt annat. Upplyst och svart.
 
Kayla Mokédé
 
 

En svart och vit sjukling

- Här har jag suttit, sedan jag vaknade (kl 13:30) och tittat på de två senaste avsnitten av Pretty Little Liars. Vaknade imorse och jag mådde skit, jag mår fortfarande skit, så min far fick sjukanmäla mig. Min hjärna är ett enda dunkande töcken, min hals har förvandlats till en torr öken och känner mig tröttare än någonsin. Nu ska jag ta en dusch, försöka plugga, sedan längta efter att få sova igen. Dålig bloggdag. Ciao.

Födelsedagsbarn nummer 2

- IDAG FYLLER MIN UNDERBARASTE SUPERHJÄLTE ÅR, HE'S DEAD, BUT NOT HIS MUSIC. MY LOVELY BOB MARLEY, FORTSÄTT ATT VILA I FRID!

SNOPPSANNA 18år

- Ikväll var jag hemma hos SnoppSanna. Hon fyller 18 år idag. Blev bjuden på middag och tårta. Åt som en jävla häst, precis som alla andra galningar runt bordet. Hade en toppenkväll, även om jag blev avis på henne och Johanna som skulle dra vidare på krogen. I vilket fall som helst är denna brutta min fina hjärtevän och jag älskar henne för precis den hon är. Cheezyyyyyycongratzgirl ♥
 

En jävla onsdag

Bild 1: Efter seriösa möten med rektorer och lärare, tog jag mig en kopp kaffe och läste. / Bild 2: Nu är jag hemma och äter ICA's egna mjölkchoklad och dricker 1,75L apelsinjuice, tillsammans med Gorillaz.

Skateboard-abstinens

(Inspo-klipp)
 
- Skateboard. Abstinens. Skateboard. Abstinens. Måste skejta.  Jag visste inte att jag skulle bli såhär fäst, som jag är. På brädan är hela min omvärld, förändrad. Det enda som existerar är jag, min bräda och allt det där vi ska klara av tillsammans. Och känslan, känslan när man sätter ett trick eller något annat liknande, den är helt obeskrivlig. Jag har skejtat i drygt ett halvår snart och jag blir helt pirrig i magen av vetskapen, att jag har så många år framför mig. Snälla ta inte detta ifrån mig.
 
Enda som stör mig och min dramatiska relation till brädan, är skolan. För hur mycket jag än vill skejta, så måste jag prioritera skolan först. Vilken suger så förbannat hårt att jag vill spy. Men jag får helt enkelt invänta sommaren och hålla humöret i schack. För i sommar kommer mitt liv bestå av endast brädrull.

Therese Raquin

- Idag är jag en överlevare, till kvinna. Har världens M-värk och mår bokstavligen piss. Men som sagt, jag är ju en överlevare. Så jag ska snart lägga mig i sängen för att läsa Therese Raquin av Emile Zola. Vi håller på med Litteratur i skolan, så det är Realismen som är temat nu. And I just love it.

Klyven av regnet

Jag ligger raklång, på gräset intill det rörande livet,
staden jag bor i. Känner hur regnet tatuerar, samt
penetrerar sig in i mina porer, i kroppen jag lever i.

Det våta regnet, i grå nyanser fyller min gestalt. Mina
inre organ är nu uppdelade i olika substanser. Grå delar,
utan några som helst livschanser, till att upprätthålla
min redan liggande kropp. Mitt Jag, i en ovärldslig trans.

Det överblivna regnet har samlats i en lång rännil,
längs ryggradens nakna dike. Allt känns plötsligt så tungt
och stadens liv intill mig, kan min hörsel längre inte ta till sig.
Och jag inser nu, att jag aldrig kommer bli mig lik. Avliden.

Kayla Mokédé


Det här med skolan alltså

- Efter skolan, samlade jag motivationen till att försöka plugga. Jag misslyckades dock grovt. Kände mig kvävd av allt annat utom skolångest. Detta är värre. Så jag begav mig ut i snöstormen, på en promenad med Yaya. Välbehövt och skönt. Så när jag kom hem, satte jag mig och plugga. Har skrivit klart min psykologianalys, är halvklar med min idrottsanalys + att jag har läst ett tjockt häfte om FN-rollspelet som vi ska ha i skolan, nästa vecka. Nu ska jag fortsätta vara duktig. Hoppas ni där ute också härdar ut!
 

Coraline

- Har nyss kikat på den här filmen; "coraline". Så himla bra. Älskar huvudkaraktären, så säregen och skön! Sjukligt bra gjord är den också, liksom genomtänkt! Rekommenderar.

I'm bringin' sexy back

 
- Denna helg har varit en av de bättre helgerna. Jag har firat min kompis, som fyllt 18år. Skrattade och sjung högt till Justin Timberlake och Britney Spears. Har pratat över en kopp kaffe, med Z-M hemma hos mig, för att sedan dra på "Noizefest" och titta på kompisar som provocerat fram sin ultimata oseriös-sida, genom högljudda instrument och upprepande sångtexter. Min hjärna har inte haft någon som helst tid att tänka på det som har varit, eller det som komma skall. Jag har bara levt för stunden, och som omväxling, så är detta jätte skönt. Jag är människa, precis som alla andra. Jag behöver också få dra upp mungiporna, ett par millimeter. Nu ska jag fortsätta njuta, denna sista dag på veckan och faktiskt försöka plugga lite. Det är ju trotsallt en ny skolvecka imorgon.

Passar bra till just idag

 

En bra start på februari

- Igår traska jag runt i kläderna på bild #1, sedan tog jag och Sanna en kopp kaffe, på håltimman. På bild #2 och på bild #3 är det födelsedagsbarnet, på festen jag var på igårkväll.
18 hela år, grattis mariebergbonden!

Svart och vit och grå

- Världen tappar sin färg och liksom, virar sig in i ett färglöst töcken. Gömmer sig för dem, som skrapar bort fasaden. Världen får inte brista, den måste upprätthålla det, den har konstruerat.

RSS 2.0