Cloud Atlas

Jag och min ciderkaraktär med päronsmak. Blir hemma ikväll.

- Jag har nyss tillägnat tre timmar av mitt liv, till att kolla på den nästan tre timmars långa filmen: Cloud Atlas. Jag är helt tagen. Filmen var helt bortom mina förväntningar. Det är helt otroligt hur så många olika historier, utspridda på ett fler tal århundrande lång tidslinje, kan knytas samman och skapa mening på det viset den gör. Jag skulle vilja citera en massa från filmen, men det orkar jag inte så därför rekomenderar jag den som läser detta; att SE filmen! 
 

kvinna?

- Köpte energidricka på ICA nära och behövde för första gången inte visa legg, för att intyga att jag inte är 15. Är detta ett tecken på att jag är kvinna nu, med kvinnliga anletsdrag?

regn, sol, regnbåge


- Den överstabilden är från igår, när både sol och regn skapade en av de finaste regnbågarna jag har sett. (Lite färg behövdes för mig, igår) Idag har jag haft en lektion i skolan, kom hem och åt pannkakor som jag råkade bränna och där igenom sattes alla brandvarnare på i hela huset. Party. Vi får se om jag beger mig till marieberg, för att fira valborg med några kompisar där eller om mitt rum blir min slutsliga destination för idag. Hare gött.

"...But I can tell you, exactly how it will end..."


- Underbar cover. Förjävlig kväll.

2013-04-29 21:00

kyss inte mig,
eller två mina läppar, för att
törsta efter dig

rör inte mig, 
eller följ mönstret av sprickor
i huden, som kläder mig

välj inte mig, det blir det
sista du gör, innan jag
lämnar dig


stanna inte, bara gå
ifrån mig
 

en trött&hungrig bitch


- Jag är trött och hungrig. Irriterad men samtidigt inte. Vill bli uppmuntrad. Men har bara mina skolböcker att vända mig till. Fuck off school, you destroy my life.

Plugg


- Detta har jag hållt på med de närmsta timmarna. Det är inte roligt, men ack så intressant. Något som inte heller är roligt, är att jag har redovisning imorgon/tisdag på just det här. Pressen är påtaglig.

skolgårdsskate


- Drog till OP-skolan med lillasyster, förut. Vi nötade Ollies i "trappa" (bild ovan) och flat. Det känns verkligen annorlunda när man skejtar street (känner mig nästan lite handikappad), än när man är inomhus o har alla quarterpipes, bankes och så vidare. Men det är bara och nöta, för det är ju kul trots allt!

"I hate your tattoos"


- Denna söndag har jag inte speciellt mycket. Småstädat lite, ätit omelett till frukost, sprungit 3km i skogen, duschat och skrivit lite + lyssnat på Deftones. Är helt neutral i skallen, vilket känns någonlunda skönt. Jag orkar inte med mina känslostormar eller när jag är helt och hållet tom. Jag är hellre ett mellanting, än ingenting eller någonting. Jag skulle vilja bege mig ut och skejta lite, men finns ingen som har tid så jag tror jag får vända mig till skolböckerna. Jag kan inte förneka plugget hela söndagen.  Men först: mat.

Don't hate me, I'm dying

Kayla Mokédé ©

- Jag vet inte

"Allting var helt underbart så länge jag var hemifrån"


- Denna lördag erbjöd varmt och soligt väder. Så jag begav mig till Vegofesten tillsammans med Zarah-Maria, sedan begav jag mig hem till Sanna för att avnjuta gott kaffe, på balkongen och massa snack, med Alexis Weak i bakgrunden. Så min lördag har inte gett mig anledningar, att klaga över något. Jag har haft det allmänt bra.

Harold hunter


- Så jävla bra. Det är även Method man och Ghostface Killah som är i bakgrunden!

svart och vit och grå


- Inställda lektioner i skolan. Bistra försök till att plugga på Hälls, med Sanna. Kaffedrickande, Panpizza-ätandet och filmtittande hemma hos Alexandra. Sedan promenerade jag hem till Norr, från Varberga. Promenaden tog 40minuter och jag var ständigt kissnödig. Jag fotografera lite med min olagligt dåliga mobilkamera, men redigera bilderna svart och vita, mitt perspektiv ser så ut idag. Nu ska jag umgås med Portishead och försöka att inte vara så miserabel.
 

suffocate for fuck sake


- Morgonkaffe tillsammans med Suffocate for fuck sake. Skolan börjar 11:40, jag borde göra mig iordning nu..härda ut tills jag får omfamna helgen ännu en gång.

skate och mat


- Trots mensvärk och annat blodigt, så begav jag mig till tjejskaten för att slå mig lite på brädan. Kändes skönt och när jag kom hem dammsög jag, tvättade och lagade mat. Quornfärsås med Kidneybönor i + pasta. Så jävla gott.

förbannar kvinnligheten


- Just nu känns det som att det är någon som massakerar min buk och längre ned,precis som psykopaten på gif'n här ovangör på den stackars kvinnan. Det är den där veckan, då jag förbannar min kvinnlighet.

restaurangkäk


- Ska ut och äta med familjen nu. Myspys. 

Nobody loves me / it's true / not like you do


"Who am I, what and why?
'Cause all I have left is my memories of yesterday
Oh these sour times"

Penséer


- Jag ville inte vakna. Speciellt inte tidigare än när livet börjar starta.

SKATE'A SNABBARE'RÅ


- Hängde på BC med Nchilija och Elina ikväll. Tjejskaten har ju fått ännu en kväll i veckan, så det är chill. Även om jag var världens otaggaste. Hade även på mig hjälm, mesta delen av skejtandet. Haha inte varje dag...
 

-

Kayla Mokédé ©

- "Prata inte med mig du får mig bara att brista ut i gråt jag är blå ser du inte det?"

Instagräääm


- Noshurning heter jag på Instagram. Följ om ni vill, har du schyssta bilder så följer jag tillbaka.
 

Domarringen


-Önskar att jag var på Staunchfest i Göteborg. Jag vill se Domarringen live. Jag vill så gärna se Domarringen live. 

mjölksyra i hjärnan

- Tittade på Schindler's list i skolan idag. Grät floder, inombords. Efter den, var skoldagen slut och jag drog till gymmet. Sprang 3km som vanligt och körde sen mage. Är helt slut nu, men det hindrar mig inte från att ta tag i plugget. Måste härda ut, oavsett mjölksyran jag får i hjärnan!

fåglar besläktade med oss

Kayla Mokédé © - Bilden under: www.weheartit.com 

- Sömnlöshet sent inpå en nykommen dag. Men jag föll in i en orolig sömn, tillslut. Drömde om fågellika människokroppar och om oändligheten ovanför flygande småfåglar. Är jag en av dem?

dr.martins+minicruiser=sant?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- Hittade denna bild i min dash, på tumblr. Direkt ställde jag mig frågan; hur i helvete kan han åka på en mini-cruiser i dr.martins?! Jag skulle gärna vilja se honom göra det.

kladd

Kayla Mokédé ©

- Kladd, kladd, kladd, kladd.

En dröm

Jag drömde att jag gick runt med en vagn, med befruktade ägg. Hade moderskänslor och allt vad man nu får, när man ska bli mamma. :-)

Mänsklighetens undergång eller nåt sådant liknande


Skejtbård


- Vårstädning avklarad. Skejta i mini-ramp för första gången idag. Gick helt OK.
 
 

Så jävla peppande video


- Så jävla bra brudar! Men nu ska jag iväg till Tybble Plaza, för att vårstäda skateparken där. Woopwopp.

2013-04-20 02:30

Människa #3

Jag var alltid känslomässigt involverad i andra människors liv. Deras känslor gentemot mig, reflekterades tillbaka med mina känslor. Jag var så blödig och mitt hjärta så naivt. Rationellt tänkande, var bara ett uttryck och jag visste inte meningen bakom det. Jag glorifierade min omgivning och lade all skuld på mig så fort det minsta problem dök upp. Jag dömde mig själv till syndabocken. Jag ställde mig beskyddande framför människan, precis som en fader skulle ta en kula för sitt barn. Jag var blind och jag var döv, för allt som rör motsatsen av mänsklighet. 

Att säga att jag hade världen på mina bara axlar, skulle vara en underdrift. Jag kan omöjligt vara en gudakonstruktion, precis som jag inte skulle kunna vara en av djävulens fångar. För ingendera existerar. Förstår ni då min missledning angående min tro på gott och ont? 

Men idag dödade jag en person, som jag trodde var Jag. Och precis som månen aldrig får se solen i fast form, får denna person jag dödade, aldrig en förklaring om att det egentligen var mig själv jag hade tänkt döda. Det blev helt enkelt för mycket. Jag var för införlivad i mitt hopp om andra, att jag torkade ut i mitt bristande hopp, om mig själv.
 
Kayla Mokédé

If I were an animal...


I wanna skate, now


New moon rising cover


- Så jävla bra.

ren kaos i en tonårshjärna

picasion.com
- Kungen är död och jag äter lycka. Badande i solförmörkelse, under ett ozonlager. Skriker på hjälp, men drömmer om eld. Jag kan inte leva såhär kaotiskt, jag kan inte andas i denna sfär. Ta död på allt och ingenting, förglöm existens och vetande över livet, döden, verkligheten liksom mörkret. Blunda nu. Suddas ut. 

kort novell

Balansen mellan mig och oss

Fjädrarna i sängen skaver i ryggen på mig och de slås mot varandra, skapar ett gnisslande ljud, så fort han rör sig. Jag har tjatat efter en ny madrass, men han vägrar släppa sitt hårda tänkande angående vår ekonomi, den ska inte vara gemensam egentligen, men det har bara blivit så. Våra liv sammansvetsades, innan jag ens förstod att det hade hänt. Och nu ligger vi här, på madrassen han vägrar byta ut, i ett gemensamt liv jag egentligen inte ville dela med någon.

Jo, men jag älskar honom. Tro ingenting annat. Jag vill ha hans axlar att luta mig mot, jag vill ha hans energifyllda läppar att laddas upp med, jag vill ha hans ord som respons på mina ord och jag vill ha hans kärlek, för att byta ut med min kärlek. Jag vill ha honom.

Så, jag fortsätter ligga i sängen som tillåter sina fjädrar att tryckas in i ryggen på mig, och jag fortsätter ge upp varenda diskussion om att jag faktiskt vill ha en ny madrass. Jag fortsätter dela vår ekonomi, liksom mitt liv med honom. Och jag fortsätter upprätthålla sammansvetsningen. För jag älskar honom.

Regn och sexig regnjacka

 

Cute

Min lillasyster på 3år, hoppar från mitt knä ner i i min säng och räknar ner innan hoppet:
Hon: "ett, to, fäm"

Smoking hot


- Har denna underbara brud här hemma hos mig. Vi slutade 13 och drog sedan hem till mig o käkade lunch. Nu chillar vi tillsammans med Alexis Weak och ska snart upp på stan och fika med Emma.

inte ens lite lockande


- Jag känner lite såhär just nu. Även om jag bara har två lektioner och slutar 13:00. Men det är ju så mycket skönare att gosa ner sig i sängen bland alla täcken och kuddar, för att sedan ignorera omvärlden helt...

And it drives me crazy


Ändrade planer

- Blir ingen tjejskate för min del. För:
1. Jag är helt slut efter ett stenhårt benpass.
2. Vill leka och busa mina älskade småsyskon, som är här nu.
3. Jag har en hel del plugg, som jag inte kan förtränga utan måste ta tag i.
4. Jag ska lägga mig tidigt ikväll.

I'm sick of your name

 

Skate world: France


- Förmiddagsunderhållning och kaffe. Idag har jag en lektion, sedan blir det tjejskate ikväll!

Svart & svår, snart 18år


- Idag var jag svart och svår. Posera som en äkta topmodell framför spegeln, med min gamle mobil som proffskamera. Och eftersom att jag inte vill att ni ska se in i min själ, så har jag censurerat bort mina själportar (ögonen).

Kaffe/té-häng med Alex


- Hade ingen skola idag. Så har chillat mig igenom hela förmiddagen, för att sedan möta upp Alexandra. Vi drog hem till mig och gjorde oss en varsin kopp kaffe/té. Har snackat om allt som går att snacka om och haft det allmänt trevligt. En toppen tjej är hon! Nu ska jag sluta upp med det roliga, för att ta tag i plugg som jag inte har rört vid sedan torsdagen förra veckan...

Mysterious Skin


- Tittade på denna rulle, med en yngre Joseph Gordon-Levitt spelande i. Den var sjukt bra, men en gnutta hemsk. Jag rekomenderar den i alla fall. Watch it folks!

3av3 spelningar, denna helg


Nine Inch Nails


- Trent Reznor är ett geni, som har den ultimata förmågan att få fram känslor genom musik. Ett musikaliskt geni. Så många av hans låtar kan provocera mina tårkanaler, men det finns även låtar som planterar något visst "hopp" i mig. Hans texter är ren och ram poesi och alla ljudkonstruktioner har exprementerats med till det allra yttersta. Jag älskar Trent Reznors musikprojekt. Jag älskar Nine Inch Nails.

Mitt hjärta är en bomb


- Så otroligt jävla bäst. Dem gör mig aldrig besviken. ♥

Punkstök och sådana saker


- Ikväll ska jag på Punkspelning. Har bara hört Skumdum tidigare och dem gillar jag inte så värst. Men men, det blir nog redigt jävla kul i alla fall!

funny pictures i repris


- Bästahahahaha

En helvetes bra kväll


- No omega och this gift is a curse, var försenade. On the edge of forever, som skulle upp på scen klockan 18:00; började istället spela en timma senare. Men det gjorde inte så mycket (trots oron att jag inte skulle hinna se alla band) och OTEOF spelade sjukt bra. De har utvecklats, sedan senaste gången jag hörde dem, vilket var någon gång innan årsskiftet. De drog igång hela kvällen och tillät sedan punk/hardcore/crust-bandet Inkvisitionen från Göteborg ta över. De fyllde lokalen med politiska texter, sångaren hade en sådan energi och kontakt med oss i publiken. Drog upp massa folk, inklusive mig på scen för att sedan kasta oss ut i publiken igen. Efter det hetsiga spelandet, ändrades atmosfären helt när This gift is a Curse förberedde sig för att spela. Lokalen fylldes med en doft av tjära och instrumenten spelades tungt. Blackmetal/sludge/doom-bandet presterade mållöst bra. Musiken kändes inte bara utanpå, utan den rörde om djupt inom mig. Energifyllt. Sist men inte minst spelade No Omega, som provcerade publiken att stagedive'a tusentalsgånger. De var ännu bättre live, in my opinion och jag tog mig hem i spöregnet med ett leende på läpparna. Något ovanligt, då (i alla fall) jag är en gnutta nedstämd efter spelningar.

Bra spelning ikväll

 
 
 
 
 

Fint väder det är idag

 

- Jag skulle behöva införskaffa en Stop-knapp och en bättre historik av mitt liv. Rensa bort onödiga ting, så som människor och ord. Lärt mig att förtränga hat, i ett tidigare stadie i mitt liv och kanske bli en aning känslokall på köpet. För helt ärligt, orkar jag inte med allt som gör, att jag inte orkar med mig själv. Och nej, jag är inte tonåring. Jag är människa.

Stoppa mig Juni (lilla ego)

"Jag behöver ingen hjälp,
vill du hjälpa, hjälp dig själv"

- Hagnesta hill bär mig bort till dagar jag inte vill veta av, eller ens vidrör. Men det albumet är det vackraste. Jag får helt enkelt hålla ut. Åh du motsägelsefulla känsla.
 
 

Skateboard och lila faran


- Idag har jag skådat sop-maskiner och sopade gator, så när jag skulle bege mig till tjejskaten så rullade jag iväg på min Lila Fara. It was so lovely, har fan saknat den.

King of the road 2012


- Detta blev min underhållning, denna torsdagmorgon. Har även klunkat i mig kaffe och två brie-ostmackor. Men jag är fortfarande trött och jag är fortfarande hungrig.

Barnen


- Vi var barnsliga och så ovetande om världens alla negativa bragder, ändå var "Vi är oslagbara" den ultimata och enda självinsikten, vi hade. Vad gjorde vi för fel? Hur hamnade vi här? Eller var det att vi växte upp, som gjorde att vi aldrig stannade där vi var. I ovissheten, precis som Spöket är för Människan. En ovisshet.

Min dag i facebookstatusar

 

Sleeping nature

 
Sleeping nature - Kayla Mokédé ©

-Idag lät jag mig inspireras av Lianne La Havas & genom det skapade jag det ovan.
Hennes röst är underbar: http://www.youtube.com/watch?v=GM0_pd2tpG0&list=RD02RTFXQOxqdC0
 
 

2013-04-09 18:10

Förtrollningen

Konstnärens dansande penseldrag,
skapar dynamik, konstruerar
hjärtslag, precis som i något drömlikt trollslag

ett bortkommet väsen, utanför en
människas andetag, ett liv efter döden

värdeladdade simtag, strävan efter levnad
i ett passerande döende, taktiken är bara
att dansa tillsammans med

penseldragen, upprätthålla hjärtslagen
och förloras i trollslagen.

 


Bibliotekshäng


- Satt i biblioteket och plugga (+ åt godsaker), tillsammans med Sanna efter skolan idag. Vi fick i alla fall lite gjort. Det blir varken någon tjejskate eller löpande i skogen, för mig idag i alla fall. Mår inte alls bra. Ska försöka kurera mig så gott det går, så jag blir tillräckligt frisk imorgon för att kunna gymma. Jag hatar att sjukdomar ska förstöra, när jag väl har kommit igång med en rutin.

ODB & Method Man


- Den här intervjun är så jävla awesome, skrattar sååå hårt!

Hall of Meat: Tyler Martin


-AJ!  (Vill skejta)

Gåsen


- Har vart i skolan. Gymmat. Duschat. & nu ska jag plugga, men jag är så trött.
Hur skall detta gå?
 
 
 

Lördag och Söndag


- Denna helg har jag traskat runt i det här. Två avslappnade klädkombinationer, som jag omedvetet har matchat mina röda vans till. Röd är årets färg för mig, tror jag. Är det bara jag som varierar klädvalen, mer på våren än på vintern, då man typ går runt i samma kläder tre dagar i rad?
 

Ulf Andersson

- HE'S SICK!

2013-04-07 12:44

En poet kan bara bli känd, i graven

Lik, död fysik
undangömd mystik,
spelad dramatik för

att människor ska köpa
ditt förflutna,din historik.

01:01

- Drog hem till denna tönten tidigare idag. Fikade, snackade skit och handlade på Coop. Lagade tacos, massa folk kom, åt tacos. Mer folk kom. Chilla och lekte hela havet stormar. Nu är jag hemma och saknar en massa. Funderar på om jag ska gå ner och laga pannkakor. Är hungrig, igen.

So dramatic & posturing

"Haven't you made a promise the day I was born
Can you please come back and show me how to live my life
This empty house was once filled with light
Can you tell me where are you now"
 
 
 
 

Misfits

- Har tittat så mycket på Misfits, att jag har börjat drömma om karaktärerna i serien. It's kinda funny. Är nu på säsong 3, avsnitt 3 och jag har liksom väntat på att Nathan ska komma tillbaka. Men så tittar jag på Imdb och ser till min förskräckelse att han bara är med i de två första säsongerna (what the fuck, liksom?). Älskar Nathan. Någon mer som tittar/tittat på denna underbara serie?

Spelning @ Stationen

-Var på spelning ikväll. Såg Örebros nykomlingband Cellar door, ett Italienskt band vid namn Minus Tree och det tyska bandet Sending Lights. Alla tre var stööört bra.(Det är fan ingen myt att italienare är snygga, dayum)

Dangers - War? What war?

SÅ BRA LÅT & TEXT
"Oh damsels, don't distress! You'll see your brave boys soon! They're winning wars on Gulf War tours and staving off the doom! Hooah! Semper Fi! Oh pretty, pretty girls. Dry your sad, sad eyes. There's terror still, we have to kill! The towelheads must die! Our guns. Just toys. For brainless soldier boys. Who bomb. Who maim. Who
kill in my name. Kill in our name. Oh young strapping lads, with blue blood in your veins. You've shock and awed their savage gods. Only our glory shall remain! Oh glory! Hallelujah! God shed his grace on we: the proud, the few, the me's and you's, who pretend not to see. Our guns. Just toys. For brainless solider boys. Who bomb.
Who maim. Who kill now in our name.
 
There's no honor in fighting voluntary wars. I've never felt so ashamed to be American. And really I'm no better than those camo-wearing pricks. I've never felt so ashamed to be American. I think less about this war than who'll be next to suck my dick. I've never felt so ashamed to be American. When really I should break every trigger-pulling finger. I've never felt so ashamed to be American. Of every heartless, grim-faced, trigger-pulling fuck that thinks he's doing me some kind of favor. I've never felt so ashamed to be American. You fucking assholes. Fuck wars. Fuck soldiers. Fuck yellow ribbons, too. Fuck authors and musicians. Fuck me. Fuck you. Presidents don't pull triggers, so don't blaming Capitol Hill. It's hearty boys just like me that are signing up to kill. So fuck the Army, the Navy, the Air Force and Marines. The boys and girls that spill the blood that are just like me. Except the kill. And then they die. And I don't care. We don't care. I won't. I won't. We won't take lives."

afrikanska näsborrar

- Igår var det tjejskate på bc, som gällde. Där efter rulla jag och min käre syster hemåt, på de grusfria vägarna. Stötte på Kevin och Stephanie, jämförde våra afrikanska näsborrar och tävlade om vem som kunde göra högst ollies. (Kevin vann inte.)

Dagens jävla utstyrsel

- Vaknat. Varit trött. Varit i skolan. Varit trött. Gymmat. Varit trött. Varit utelåst. Varit trött. Ätit. Är trött.

a place that still remains

 

The Black Balloon

- Handlar om en kille som slits mellan kärleken till sin autistiska bror och viljan att ha ett normalt liv, med en "normal" bror. Den berörde faktiskt, samtidigt som den var rolig. Rekomenderar!
 

Detaljlös, strukturlös

- Blev ingen skola för min del idag, på grund av hemsk anledning. Så har vart hemma. Sovit. Stack ut i spåret och sprang 3km. Nu ska jag snart plugga lite matte, sedan 18:00 ska jag på Team-möte.

Människa #1

När det inte är jag som dränker kuddar i sängen, är det bäckar i skogar, som dränker mig. Den där gränsen mellan verklighet och hjärnaktivitet, har suddats ut och jag dör på alla möjliga sätt, i vilket fall som helst. Jag vet inte om jag finns, ändå känner jag hur min kropp stretar emot livet och sedan bara förfaller, landar i dödens famn. Är jag inne eller är jag ute? Är jag nere eller är jag uppe? Är jag levande eller är jag död?

 

Jag vet inte när allt startade. Var det när jag började känna mig abstrakt, för livet själv? Eller när jag var konkretare, än någonting annat i en hjärnkonstruerad dröm? Men egentligen är inte dessa frågeställningar, de viktigaste att få svar på. Jag vill bara veta varför, varför jag inte bara kan vara som alla andra?


Dagen innan skoljäveln

 
- Skrollar tumblr, skriver tankar, pluggar skolångest, äter vegetariskt, känner träningsvärk, älskar solen, hatar världen, gillar vänner, ogillar människor. (Ändå är jag rätt nöjd, men samtidigt inte alls)  - Det där är en beskrivning på hur jag känner och vad jag gör, denna tisdag.  Hej.
 

Så jävla clean rulle


Nattkäk: pannkakor

Att äta pannkakor, till nattkäk med min fula lillasyster är ganska guldvärt. 

RSS 2.0